Bursa‘dan İzmir‘e seyir halindeyken kaza yapan dinamit yüklü bir kamyon, bölgede büyük bir korku ve paniğe sebep oldu. Kaza, Bursa-İzmir Otoyolu’nun Nilüfer ilçesi, Doğanköy mevkisinde saat 21.30 sıralarında meydana geldi.
Kazanın Detayları
Kamyon, önünde seyir halinde olan ve sebze taşıyan Naci A.’ya ait 16 EJL 05 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyon devrildi ve kasasında taşıdığı dinamitler yola saçıldı. Kamyonet ise bariyerlere çarparak durabildi.
Acil Müdahale
Kaza sonrası bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve Bursa-İzmir Otoyolu İzmir istikameti trafiğe kapatıldı. Otoyolun kapanması nedeniyle, sürücüler alternatif yollara yönlendirildi.
Dinamitler Kontrollü Toplandı
Olay yerine gelen uzman ekipler, yola savrulan dinamitleri kontrollü bir şekilde topladı. Ayrıca, sürücülerin yaralanmaları hafif seyirde olurken, ayakta tedavileri gerçekleştirildi.
Soruşturma Başlatıldı
Kaza ile ilgili olarak polis tarafından geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yapılan ilk değerlendirmelere göre, kaza sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.
Alternatif Güzergahlar
Bu tip kazalar, özellikle tehlikeli maddelerin taşındığı araçlar involved olduğunda, ciddi güvenlik sorunlarına yol açabiliyor. Otoyolun kapanmasıyla beraber trafik yoğunluğu yaşanabilecek alternatif güzergahlar ve saatler hakkında sürücülere bilgi veriliyor.
Olay yerindeki durum kontrol altına alınmış olsa da, yetkililer benzer kazaların yaşanmaması için ne gibi önlemler alınabileceği konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler ise yaşanan kaza nedeniyle oldukça tedirgin.