Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika dönüşü gazetecilere verdiği röportajda, kamuda mülakatın kaldırılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmen adayları, KPSS‘ye ek olarak güvenlik soruşturması, mesleki yeterlilik ve sağlık araştırmasına evet dediklerini, ancak mülakatlarda hakkaniyetli davranılacağı konusunda endişeleri olduğunu belirtiyorlar.
Erdoğan, “Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır,” dedi. Cumhurbaşkanı, mülakatların sadece çok sınırlı ve özel meslek grupları için gerekli olabileceğini vurguladı.
Bu açıklamalar, öğretmen adaylarının ve kamuda görev almayı hedefleyen diğer bireylerin kafasındaki soru işaretlerini bir nebze olsun gidermeyi amaçlıyor. Erdoğan, mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusunun da çok mühim olduğunu belirtti. “Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz,” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim vaatleri arasında bu konuyu taşıdığını ve Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı ile görüşerek yeni bir yol haritası oluşturacaklarını ifade etti.
Bu açıklamalar, özellikle kamuda görev almayı planlayan gençler için oldukça önemli. Mülakat sürecinin nasıl işleyeceği, hangi kriterlerin göz önünde bulundurulacağı ve bu sürecin ne kadar adil olacağı, birçok kişi için belirleyici olacak.