İstanbul’un Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi ve Eyüpsultan bölgelerinde yaşanan ani ve şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, durumu yerinde incelemek için Arnavutköy’e gitti. Akşam 21.00 civarında metrekareye düşen 125 kg’lık yağış, nehirlerin taşmasına ve evlerin bodrumlarını su basmasına yol açtı. Başakşehir ve Küçükçekmece’de iki kişi yaşamını yitirdi. Beş kişi yaralandı, üçü hastaneden taburcu oldu.
Vali Yerlikaya Açıklama
Arnavutköy’de 291 konut su baskınına uğradı; yüzde 70’ini boşaltıldı. Başakşehir’de 650 iş yeri ve 131 ev, Küçükçekmece’de 98 konut ve 10 iş yeri, Sultangazi ve Eyüpsultan’da toplamda 40 konut zarar gördü. İstanbul Valiliği, su boşaltma ve zarar tespiti çalışmalarını sürdürüyor.
Yerlikaya, vatandaşları meteorolojinin uyarılarını ciddiye almaları konusunda uyardı. “Lütfen meteorolojinin ve yetkililerin yaptığı uyarılara dikkat edelim. Can kaybı yaşanmasın” dedi.
Halka geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, “İstanbul’da sel felaketine karşı tedbirli olalım. Uyarıları dinleyelim, güvende kalalım” şeklinde konuştu.