Ünlü şarkıcı Cengiz Kurtoğlu, işletmeci Mustafa Can ile yaşadığı tartışma sonrasında “Basit Yaralama” ve “Hakaret” suçlarından yargılanıyor. Bu olay, oyuncu Tolga Yüce’nin doğum günü partisinde meydana geldi. Cengiz Kurtoğlu, partide Mustafa Can ile tanıştı ve aralarında bir tartışma çıktı. Cengiz Kurtoğlu, tartışmanın Mustafa Can’ın Orhan Gencebay için “Samsun çingenesi” demesiyle başladığını iddia ediyor. Kurtoğlu, fiziksel temasta bulunmadığını ve sadece ittiğini belirtiyor. Mustafa Can ise, Cengiz Kurtoğlu’nun kendisine yumruk attığını iddia ediyor.
İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Cengiz Kurtoğlu suçlamaları reddetti. Mahkeme, taraflara savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, Mustafa Can’ın yüzünde sabit iz olmadığı belirtildi. Bu durum, Cengiz Kurtoğlu’nun lehine bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Duruşma savcısı, Cengiz Kurtoğlu’nun 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ancak, bu talep henüz kesinleşmedi ve mahkeme süreci devam ediyor.
Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. Cengiz Kurtoğlu, duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını “Duyanlara duymayanlara” diyerek yanıtsız bıraktı. Cengiz Kurtoğlu ve Mustafa Can arasındaki tartışma, hukuki bir sürece dönüşmüş durumda. Her iki taraf da kendi iddialarını ortaya koyarken, mahkeme süreci devam ediyor. Önümüzdeki günler, bu davanın nasıl sonuçlanacağını gösterecek.